Ia-mă așa cum sunt

Cum ne alegem bărbații

Cum suntem noi, femeile! Ne place să fim alintate, ne dorim să fim înțelese și să ni se cânte în strună, să fim ascultate și să ni se ia în considerare punctul de vedere. De către bărbați evident. Dar ce facem noi când dăm de Făt-Frumos-ul pe cal alb la care visam de mici, bărbatul ideal cu defecte puține și mai ales bunsimț? Îl băgăm frumușel în friendzone (asta în cazul în care nu-l ignorăm total pentru că ni se pare pămpălău și slab). În schimb ne plângem de „bărbații adevărați”, care „e porci” și nu ne apreciază și respectă. Oare de ce, vin eu și întreb? Păi de-aia! Pentru că așa cum ei, porcii, nu știu să ne aprecieze pe noi, nici noi nu știm să îi apreciem pe ei, blegii. Cam așa se întoarce roata. Și cum ni-i dorim, îi avem în față, dar nu-i vedem de nas. Bașca, de prieteni buni ce ni-s, tot noi ne plângem lor de una, alta legat de actual, iar ei săracii înghit în sec și îndură, doar-doar le-o veni și lor rândul și-om vedea și noi mai departe de nas. De-aia se tot spune că cel mai bine e să te căsătorești cu cel mai bun prieten.

Noi nu știm să apreciem politețea. Asta e, de fapt, problema. Daca vine gentlemanul la tine și-ți deschide ușa, nu dă buzna el primul în încăpere, repezindu-se pe langa tine cu posibilitatea să te și dea puțin cu capul în ușă (asta dacă nu ți-o lasă liberă să ți se închidă în nas), sau merge el către partea carosabilă ca să te protejeze pe tine de eventualele pericole, sau stă și te ascultă fără să te repeadă și să te facă în toate felurile, tu, femeie puternică, îl iei de fraier și-l consideri slab, când, de fapt, aia e puterea adevărată. Tu alegi, firește, bărbatul lăudăros și popular și îl ridici în slăvi ca pe zeu, iar el, conștient fiind de puterea pe care o are asupra ta, te tratează cu dispreț, pentru că îl plictisești. El știe că la orice oră poate avea orice femeie vrea el, iar tu nu poți face nimic în privința asta.

8 gânduri despre „Cum ne alegem bărbații

  1. Tocmai ăsta: la un nivel mai mult sau mai puțin conștient, nu-i cinsiderăm boyfriend material. Dar, hey, cine a zis ca nu există excepții. Oricum, în fond și la urma urmei, și voi, masculii, trebuie să luptați puțin. N-o să se alinieze planetele de la sine. No pain, no gain

   Apreciază

 1. Asa se probeaza lumea… adica sa vezi care e mai tare si este dezamagitor sa vezi cum disputa sexelor va distruge orice relationare.
  Degeaba ne plangem, cu totii o facem si ne prefacem inaccesibili…

  Apreciază

 2. Eu cred ca cei care joaca rolul acesta de „cel mai bun prieten” au de fapt o problema cu ei insisi. In primul rand sunt fricosi. Le e frica sa nu strice o relatie de prietenie. In al doilea rand sunt lasi. Nu au curajul sa spune ce au pe suflet. In al treilea rand nu sunt suficient de dezvoltati emotional intrucat aleg sa se complaca in situatia asta. Unii dintre acestia vor sfarsi in relatii dezastruoase pentru ca vor face intotdeauna comparatie intre ce are acum si ce puteau sa aiba. Si ce puteau sa aiba este intotdeauna cel mai bun.
  Cei care vor intelege ca ceea ce vor ei este in fapt o himera, vor cauta femeia pe care sa o iubeasca. Si o vor gasi. Sigur!
  Spun ceea ce spun pentru ca am fost in situatia asta.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s