Cu dragoste

O porție de iubire, vă rog!

Nu e puțin lucru să iubești. Mai ales dacă știi cum să arăți. Și mai ales dacă ești în stare să iubești aceeași persoană timp îndelungat. Asta necesită stăpânire de sine, dar presupune și inovație.

E clar că dacă totul e monoton, chiar dacă nu e vreun motiv evident de ceartă, totul se spulberă. Din când în când trebuie să te surprinzi chiar și pe tine. Să mai faci o declarație de dragoste, să mai faci o surpriză, ceva neașteptat, ceva drăguț. Să pleci puțin „de-acasă”, pe câmpii. Să visezi cu ochii deschiși la cai verzi pe pereți.

steve-halama-558233-unsplash.jpg

Însă, pe de altă parte, nu spune sau face lucruri doar pentru că sunt drăguțe, ci doar dacă le simți. Altfel vei reuși performanța de a răni pe celălalt chiar fără să vrei. Nu da speranțe deșarte. Ori e albă, ori e neagră. Niciodată gri. Ori iubești, ori te prefaci. Dealtfel, dacă vezi că lucrurile te depășesc vizibil și nu în direcția în care ai vrea tu să meargă, mai bine las-o baltă. Povestea cu „the one” e cam overrated.

E greu să o iei de la capăt, e adevărat, totuși e mai ușor decât să te rezumi la ceva ce ai, dar nu îți oferă ce vrei. Te plictisește, te enervează chiar sau pur și simplu nu îți ajunge. Nu te gândi că e ceva greșit cu tine dacă tu simți asta, iar celălalt nu. Pur și simplu nu sunteți compatibili. Mai caută. Treaba e că dacă rămâi în relația disfuncțională, nesatisfăcătoare, nu te ții în loc doar pe tine.

Dar să revenim de unde am plecat. Iubirea e frumoasă și nu trebuie dată cu porția. Nu e ca și cum ți s-ar termina. Trebuie totuși savurată. Dacă nu simți fiecare momențel, nu mai are farmec. Trebuie prețuită pentru că e unică. De fiecare dată e altceva.

O porție de iubire, vă rog! Și o cafea cu lapte…

Photo by Steve Halama on Unsplash

2 gânduri despre „O porție de iubire, vă rog!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s