Generalități

Socoteala de acasă nu se pupă cu aia din târg

Știi cum e atunci când îți faci planuri cu lux de amănunte și când ți-e lumea mai dragă se întâmplă ceva și-ți dă peste cap toate așteptarile și speranțele de-ți vine să-ți bagi gheara în gât. Ba vrei să pleci undeva, apare ceva din senin și nu poate fi amânat, ba vrei să cumperi ceva și descoperi că, dacă o faci, nu mai ai bani pentru cele trebuitoare, ba vrei să faci o surpriză programată în detaliu și te pomenești că „victima” nu mai apare și-ți strică toată munca, și câte și mai câte.

Și uite așa stai cu frica în sân să nu ți le spulbere cineva sau ceva. Practic, dacă la final îți iese ceva, nici nu apuci să te bucuri. Clar, dacă planifici ceva, totul trebuie să meragă după orar, cu precizie. Și ce te faci dacă implici și alți oameni… sunt imprevizibili. Cine știe când te lasă vreunul baltă

Dar nu mai bine nu mai planuiești nimic și le lași, cu puțin control, să meargă toate de la sine? Cele mai frumoase întâmplări sunt alea care încep fără niciun plan. Alea spontane și nebunești. Alea pe parcursul cărora te întrebi „cum naiba am ajuns aici, unde naiba sunt și ce naiba fac?”. Cele mai memorabile povești sunt alea de la care nu te aștepți să se întâmple. Și, culmea, sunt alea care îți intră cel mai repede la suflet. O escapadă undeva, o surpriză pentru cineva, un plan „malefic” făcut ad-hoc pe genunchi, la repezeală. Și nu-s memorabile numai pentru tine. Oricum, prea mult control strică. O iei razna. Mai ia o pauză și bucură-te de frumusețea necunoscutului și nesiguranței. E mai palpitant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s