Generalități

Dependent de dragoste

javier-ramos-421849-unsplash.jpg

Cu toții încercăm să avem cât mai puține vicii. Cel puțin așa ar fi normal. Și mulți se laudă că nu au așa ceva, că sunt curați ca lacrima. Hai să fim serioși!

Cu dependeța de dragoste cum stă treaba? Cu toții avem viciul ăsta la un nivel sau altul. Vrem prieteni fideli care să ne ofere dragoste necondiționată, vrem persoana aia specială care să ne alinte și să ne caute în coarne, vrem public displays of affection. Și până la urmă, cui nu i-ar plăcea să fie iubit. Și, mai ales, de ce? E un sentiment foarte plăcut.

De-aia ne agățăm de oameni ca mâțele de garduri. Oamenii ne ridică și ne echilibrează sau din contră. Ei au putere absolută. Ne lăsăm fericirea în mâinile altora. Și ea e modelată.

Până la urmă ajungem să fim răniți. Mai devreme sau mai târziu. Dar pe termen scurt, asta nu ne interesează. Pentru ca ne place sentimentul de apartenență. Deci totul e cu dus și întors. Preferăm să ne bucurăm de moment. Și bine facem. Pentru că dacă am sta cu frica în sân (cum mulți fac), am ajunge niște singuratici ciudați și sălbatici. Trebuie să ne asumăm riscul ăsta, de a fi răniți, pentru că există o mare posibilitate să ne înșelăm și chiar să dăm de oameni de calitate, care să ne iubească.

Bine, de la asta până la obsesie nu e prea mult și, ce-i drept, problema e că nici nu-ți dai seama singur. Dar Trebuie să te menți pe linia de plutire. Ca să nu dai în extreme.

Photo by Javier Ramos on Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s