De bun simț

Și vrei uneori pauză de la viața de pământean

Uneori vrei să iei o pauză de la tot ce te inconjoară. Uneori te simți obosit de oameni, de oraș, de tot. Și vrei să ai o telecomandă universală și să apeși butonul de pauză. Să se oprească totul să apuci și tu să respiri, să ții pasul, să-ți revi.

Pur și simplu sunt momente în care nu vrei să interacționezi cu nimeni, în care vrei să te închizi în bula ta și să uiți pentru ceva timp de tot și toate. Să stai așa, doar tu cu tine și să-ți faci ordine în gânduri și priorități.

Știi că asta nu se poate și te frustrează. Te frustrează și tu, la rândul tău, devi nesuferit, antisocial sau efectiv neatent. De-aia e bine să-ți știi prioritățile, să-ți alegi bine activitățile și oamenii.

Oricum totul e presant. Ține de cum știi tu și poți să faci față provocărilor zilnice. Un eșec trebuie privit ca o chestie care te întărește, nu ca un hop imposibil de trecut. Nimic nu e catastofal, ci doar neplăcut. În fine, nu trebuie să-ți creezi singur problemele și să te evaluezi în funcție de ele. Nimeni nu e incompetent. Poate doar puțin mai slab. Și asta poate fi rezolvat doar prin exercițiu. Ca și la sală. Vrei masă musculară sau vrei să slăbești, dar asta nu o să se întâmple peste noapte. Trebuie să perseverezi.

Dar dacă vrei o pauză, ia-ți o pauză. Fă ceva ce-ți place. Recompensează-te. Spune-ți că ești cel mai bun, impune-ți asta. Altfel nimeni altcineva n-o să vină din senin să te idolatrizeze. Trebuie să-ți găsești motivația singur. Or dacă ești demoralizat, nu te mai poate motiva nici dracu. Zămbește din senin, chiar dacă nu ai un motiv să faci asta. Chiar te ajută. Ideea e să nu-l iei pe „nu” în brațe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s