Generalități

Hai la o cafea


DSC01328

O cafea nu e niciodată doar o cafea. Sunt fel și fel de ritualuri. Nu bei o cafea doar pentru că ți-e sete sau somn sau ca pe suc. Cafeau te socializează, te pune pe gănduri sau te cuplează. Îți aduce o stare de spirt.

Ieșim la o cafea? Hai la mine la o cafea! Hai să ne bem cafeaua împreună azi. Cafeaua e un pretext. Cel mai des folosit pretext. Pentru revedere cu prietenul cel mai bun, pentru povești, pentru first date, pentru after date, pentru sex, pentru întâlnirea cu un ex ce ți-a rămas la inimă, pentru un moment cu iubitul sau iubita, pentru o țigară, pentru ziarul citit de dimineată, pentru decizii… Poate fi pentru orice.

Cafeaua e elementul cheie. Cafea cu lapte, cafea cu sirop de ciocolata, cafea cu sirop de migdale, cafea cu vanilie, cu marzipan, cu frișcă, espresso scurt sau lung etc. O grămadă de sortimente din care poți să alegi ce-ți place sau ce simți că s-ar asorta cu starea ta de spirit. O bei acasa, la cineva, la cafenea, pe stradă, la serviciu… oriunde. Cafeaua e un mod de viață. Și nu provoacă dependeță din cauza conținutului cât pentru simplul motiv că mereu ai nevoie de ea ca pretext.

Cafeaua e fină, delicată. Trebuie tratată cu respect și savurată.

Foto: arhivă personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s