Ia-mă așa cum sunt

Mamaie, se taie!

Când eram copiliță, aveam un mare talent. Talentul de a o enerva pe bunică-mea. Îmi găseam momente să cobesc exact când facea ea maioneză. Mă așezam frumușel lângă ea, uitându-mă atentă la ce făcea ea, și spuneam din când în când „mamaie, se taie!”. Și se tăia. Așa a ajuns bunică-mea la un moment dat să pună vreo 8 ouă într-o amărâtă de maioneză. Ca să nu mai vorbim de suc de lămâie.

Ideea e următoarea: superstițiile nu își fac efectul dacă nu crezi în ele. Tu le alimentezi cu asta. Coincidența a făcut să i se taie maioneza când am zis eu prima dată că se taie. Și de atunci s-a sabotat singură cu frica în sân că stau pe lângă ea și zic formula magică. Asta în cazul în care nu ar fi existat ipoteza conform căreia eu controlam tăierea maionezei cu mintea. Oi fi fost vreun soi de vrăjitoare, mai știi? :))

Să ai grijă să nu-ți taie o mâță neagră calea sau să nu te întorci din drum că ai ghinion sau îți merge prost. Ghinionul sau norocul și-l face omul cu mâna lui. Normal că îți merge prost dacă ți-ai uitat acasă ceva ce-ți trebuia și nu te-ai întors din drum tocmai ca să nu-ți meargă prost.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s