Cu dragoste

Echilibru de mascul

shamim-nakhaei-174836-unsplash.jpg

Tu, ca femeie, trebuie și vrei să te simți protejată de un bărbat, să te simți ocrotită. N-ai nevoie de un pămpălău care înghite orice îi arunci în scârbă și care se sperie și de umbra lui. Nu ai nevoie nici de un țărănoi care nu știe să se comporte cu o femeie și care te tratează ca pe o cizmă. Ai nevoie de echilibru și respect. Nu trebuie să-ți ofere marea cu sarea și luna de pe cer, trebuie doar să se facă simțit și să fie acolo când ai nevoie de el.

Bărbatul de care ai nevoie nu se bate cu pumnii în piept și la primul semn de ceva fuge mâncând pământ, ci e genul care tace, dar le face. Nu îți îngrădește libertatea, nu face crize de gelozie în public pentru că nu i-ai răspuns la al 20-lea apel sau ai ieșit până la magazin fără să-i spui. Fugi de omul ăsta! E slab de înger și nu știe să te facă fericită.

Bărbatul pe care îl vrei lângă tine nu te recunoaște ca lider absolut în lume, deși tu completezi și îmbunătățești lumea lui. Nu e genul care nu respiră când vorbești, deși tu îi tai respirația. Bărbatul pe care îl vrei lângă tine știe că sunteți egali, decizional vorbind. Nu pune monopol pe tine și nu te lasă nici pe tine să pui monopol pe el. Nu se teme la fiecare cuvânt că s-ar putea să o declașeze pe Godzilla din tine. Știe cum să te getioneze și cum să te abordeze.

Te alintă, dar nu îți caută în coarne. Nu te închide într-o bulă protectoare, dar la orice semn de pericol se transformă într-un tigru fioros doar ca tu să nu pățești ceva. Știe că nu ești de porțelan și nu te ține în vitrină. Dar știe că sufletul tău e fragil și dacă greșește s-ar putea să-l spargă.

Photo by Shamim Nakhaei on Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s