Ia-mă așa cum sunt

Ce e eleganța?

DSC02051Hm! Nu e neapărat necesar să te îmbraci fistichiu, la patru ace, ca să te chemi elegant. Ce-i drept, are și asta un punct în plus de adăugat. Eleganța, din punctul meu de vedere, stă mai degrabă în atitudine. Nu e neapărat ceva ce se vede de la o poșta, ci mai curând se simte. Nu cere anume pretenții. Aș putea spune chiar din contră.

După cum spuneam. Eleganța stă în comportament și în gândire. Ține de cum știi să te exprimi, de capacitatea de a reuși să-ți controlezi ieșirile, de a putea fi aseriv, diplomat. Eleganța stă în a fi capabil să refuzi pe cineva în așa fel încât să nu o ia personal, în a ști să te exprimi sofisticat, dar inteligibil și practic.

Eleganța reprezintă capacitatea de a nu atrage atenția celorlalți către sine intenționat, prin orice mijloace. Ceilalți trebuie să perceapă elegantul singuri ca un punct de atracție fără semnalizare luminoasă și săgeți indicatoare.

Delicatețea cu care manevrăm situația e elegantă. Fapul că ne menținem calmul chiar dacă suntem pe muchie de cuțit e eleganță. Managementul propriu e eleganță. Dar și sinceritatea, chiar și tranșantă, e tot de acolo. A fi capabil să te exprimi fără să-i afectezi pe ceilalți… și totuși să le pese. Asta e elegant.

Foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s