Hai să fim serioși puțin

Graba strică toată treaba

Nu mai știm să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Suntem stresați și grăbiți de parcă visatul cu ochii deschiși e crimă împotriva umanității, cea mai odioasă chestie pe care poți sa o faci vreodată. Nu mai știm să gustăm clipele plăcute și parcă fugim de ele, mai degrabă, ca dracu de tămâie. Cum suntem entuziaști, cum parcă ceva e putred.

De-aia nici relațiile interumane nu sunt așa strălucite și căutăm să ne vedem de interes fără să ne pese daca afectează sau nu pe cineva deciziile pe care noi le luăm. Bașca să moară și capra vecinului dacă intrăm în belea. Măcar să nu sufăr singur, nu?

Cu atât mai mult, găsesc stilul de viață haotic și repezit ca principal suspect în familiile dezbinate. Relațiile nesănătoase sunt la ordinea zilei. Și uite așa suferă cu toții, dar nimănui nu-i dă prin cap că ar putea renunța la orgolii și ar putea să facă un compromis cât de mic pentru ca totul să se încadreze în limitele suportabilului. Dar ce să faci când orgoliul e cam ultima chestie care a rămas integră în ultima perioadă.

Ce propun eu? Propun ca în fiecare zi să ne luăm o clipă de relaxare, un moment care să fie despre noi, un moment de răsfăț. Să facem ceva ce ne aduce satisfactie, ceva ce ne bucură, să ne recompensăm pentru tot stresul de peste zi. Să citim o carte bună, să vedem un serial bun, să ne facem cadou ceva ce ne dorim, să ieșim la plimbare… orice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s