Ferește-ți naivitatea

Ajustări inutile

Prea grasă, prea slabă, prea strâmbă, prea înaltă, prea scundă, țâțe prea mici, fund prea mare, degete prea urâte, prea mult păr, prea, prea, prea. Uite așa ne complexăm singure. Problema e la stima de sine. Acolo trebuie umblat. Și la încrederea în forțele proprii.

Ne luăm după ce scrie în revistele glossy și ce vedem la televizor. Ni se bagă pe gât niște etaloane, niște modele, pe care dacă nu le urmăm nu ne iubește nimeni. Moarte socială sigură. Ne tăiem singure creanga de sub picioare. Iar când vine Făt-Frumosul ni se pare prea bun să fie adevărat și dăm cu nuca în perete.

Nu știm să acceptăm un compliment, ne fâstâcim și înroșim ca pătlagica, negăm ce ni se spune, contrazicem complimentul de parcă nu l-am merita. Bun, faci asta o data, de două ori, așa, din modestie. Dar omul obosește să tot fie refuzat, și se simte neapreciat. Pleacă. Și puteai sa spui doar un simplu „mulțumesc!”.

Multe trec pe la chirurgul estetician și se lasă mutilate de bisturiu. Pentru că dacă e rost de bani, prea puțini le spun fătucilor naive că nu-i nimic greșit cu ele. Și le umflă cu tot felul de substanțe mai mult sau mai puțin naturale te miri pe unde. Și dacă mai vine și iubițelul cu mașina lui bengoasă, cum burdușește el totul cu bani, și-ți sugerează așa subtil că ai putea să te duci să-ți pui niște silicoane sau să-ți mărești semnificativ botul, cum să nu crezi și să te duci ca la coafor?

Un bărbat adevărat apreciază cel mai mult naturalețea. Cu defecte multe sau puține, cum e dat. Știe că n-ai mai avea farmec dacă ți-ai scoate alunița aia de pe picior, sau dacă ți-ai adăuga sau scoate din ce ți-a dat natura. N-ai mai fi tu. Și ce tu vezi defect la tine el vede ca făcând parte din peisajul tău, din farmecul tău. El te vede perfectă pentru el așa cum ești tu, cu tot cu defecte.

Bine, acum nici să dai în extrema în care nu te mai epilezi și mănânci câte o shaorma pe post de gustarea dintre mese. Ține și de bunsimț și respect. Și față de tine, și față de el. Trebuie să-i menți interesul.

Până la urmă, tot ce ai nevoie să treci cu vederea ceea ce doar tu vezi e puțină încredere în tine. Postura de om învingător și sclipire în ochi, tărie de spirit și puterea de a te accepta necondiționat ca om. Atâta timp cât ai setul ăsta, nimeni nu-ți poate lua fericirea.

Un gând despre „Ajustări inutile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s