Ferește-ți naivitatea

Cum să nu mai fii un pămpălău în 5 pași

Nu că ar fi neapărat un lucru rău… Ba, de fapt, e. Ai numai de pierdut. Fetele (și nu numai) te iau la mișto sau peste picior sau fug de tine cât le țin opincile. Nu ești în stare să ai o viață socială calumea. În principiu, cam toata lumea fuge te tine sau te ia la ture. Și partea proastă e că nici nu-ți dai seama.

Deci avem aici 5 pași pe care, dacă îi urmezi, nu rezolvi neapărat problema, dar măcar o ameliorezi.

1. Fii și tu mai sigur pe tine. Sau măcar dă impresia. Nimănui nu-i vine să stea de vorbă cu unul care, dupa ce că nu e în stare să lege două vorbe într-o propoziție cu sens, mai trage și o bâlbă*, două de impesie așa.

*Să ne înțelegem, aici nu e vorba de bâlbâiala patologică (aia se rezolvă la logoped).

2. Fii atent la semnalele pe care ți le dă interlocutorul. Dacă e mai distant, nu te băga în sufletul lui că dai cu nuca în perete. Mai ales când nu cunoști pe cineva atât de bine, nu încerca să dai dume deplasate pe care numai tu le înțelegi.

3. Nu sta ca un mutălău. Dacă vezi că ăla cu care stai de taină a epuizat subiectele că numai el a vorbit, zi și tu ceva. Sau măcar dă din cap.

4. E valabilă și reciproca treiului. Și încearcă să nu vorbești numai despre activitățile tale că dai în penibil. Ideal ar fi să găsești un punct, două de interes comun.

Și 5. Nu da impresia disperării. Nu lăsa să ți se citească în ochi și pe buze și, practic… pe tine. Nu scrie cu majuscule. Prea multe cereri de scuze și prea multă „flexibiliate” strică. Poți să iei decizii și tu, nu să faci numai cum zice celălalt, să stai ca un cățeluș, așteptând o gustărică. Puțină coloană vertebrală nu a stricat nimănui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s