Ferește-ți naivitatea

Oamni în care nu ar trebui să ai încredere: 3. Insistentul

ricardo-mancia-370524-unsplash.jpg

De ce insistă? Clar ca să obțină ceva. Evident, pe spinarea ta. Vrea să aibă cât mai puține de pierdut și nu-l interesează ce ai tu de spus în sensul ăsta.

Plus că el nu vede refuzul tău ca pe un refuz. De ce insistă, de aia te exasperează. El știe asta și se bazează pe faptul că vei ceda doar ca să scapi de el. Că tu știi că deștepul lasă primul de la el.

Și uite așa te bate la cap zi-lumină până obține ce și-a dorit de la tine. Dupa asta, Dumnezeu cu mila. Poți să și explodezi, că nu prea îl privește. Își vede de interesul lui mai mult decât probabil ar trebui. Merge cumva pe ideea conform căreia scopul scuză mijloacele.

Tu nu faci decât să te enervezi și să-ți bagi picioarele, doar ca să scapi de el. Tu pierzi rezistența cu care te-ai opus până atunci, el câștigă ce vrea. Și de fapt, nu e numai asta. E vorba și de orgoliu până la urmă. Orgoliu pe care tu îl dai dracu de pământ că nu-i mai suporți cicăleala.

Și de cele mai multe ori tu, nu numai că nu te alegi cu nimic, dar se poate să și pierzi ceva. Și poți să pierzi chiar multe. Fie că e vorba de bani, de energie, de timp, de oportunități sau toate cele de mai sus.

Photo by Ricardo Mancía on Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s