Nu știi până nu încerci

Cum știi dacă ești pregătit(ă) să iubești… din nou

DSC02720

Păi nici asta nu prea știi. Niciodată nu-i la fel. Și dacă totuși e?

Partea proastă e că te-ai ars o dată cu ciorba și acum sufli și în iaurt. Întervine o frică mai puternică. Și nu e frica de necunoscut, ci teama că s-ar putea repeta istoria.

Ești rănit. Și la corazon și la orgoliu. Ești ca după război. Adică defensiv și puțin paranoic. Te închizi într-un balon impenetrabil și nu accepți ajutorul nimănui.

Și cum omul, prin natura lui, nu e masochist (deși există și excepții ca în oricare alta situație) nici nu vrea să meargă pe marginea unei prăpăstii când știe că s-ar putea să iasă șifonat de acolo. Numai că nu e chiar așa.

Există posibilitatea ca mersul pe marginea prăpăstiei ăleia să fie o experiență foarte frumoasă, inedită și plină de încărcătură emoțională pozitivă. Există posibilitatea să fie ACEA experiență și să-l găsești pe THE ONE. Poți să îți amintești cu plăcere de riscurile pe care ți le-ai asumat, pentru că poate că au meritat cu vârf și îndesat.

Nu știi până nu încerci. Dacă te arzi, asta e. Te călești. Poți învăța să mergi mai departe. Dacă e exact ce căutai, atunci ferice de tine! Decât să te frământe gândul că ar fi putut fi ceva frumos, dar nici măcar n-ai avut curajul să-i vorbești, mai bine treci printr-un foculeț, dar măcar știi ce greșeli să nu mai repeți.

Foto: arhiva persnală

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s