Cu dragoste

Iubire cu răzbunare. Nu se poate

steve-halama-530755-unsplash.jpg

Dacă tu nu mă iubești, nici eu nu te mai iubesc. Eh, nu merge chiar așa.

Dacă tu nu mă iubești, eu tot te iubesc. Parcă se mai apropie de realitate.

De-asta e omul amuzant de contradictoriu. Logic și normal ar fi să renunțe la ce-l rănește. Numai că nu face asta. Ba chiar rezistă cu eroism și îi găsește celuilalt tot felul de scuze, circumstanțe atenuante și explicații pentru acțiunile pe care le face. Și care, culmea, sunt în defavoarea relației.

Cum ziceam într-un post anterior, ierți de dragul momentelor frumoase de până atunci. De dragul a ceea ce a fost. Și cu speranța că va mai fi. Dar și nervii au o limită. Uneori mai lejeră, alteori nici nu-ți dai seama când s-a distrus.

Dacă tu nu m-ai ascultat când am avut ceva de zis, eu de ce te-aș asculta pe tine? Dacă tu nu ai fost lângă mine când am avut cel mai mult nevoie, eu de ce aș mai fi lângă tine? Păi e simplu. Pentru că vreau să fiu un om bun și iertător… și mai ales, înțelegător.

E adevărat, rănile produse lasă cicatrici, dar pot să trec peste asta. Nu uit, pentru că îmi amintesc ele constant, dar trec peste. Vreau să las impresia că înțeleg. Când poate că, de fapt, nici nu prea mă interesează. Dar înghit chiar dacă nu îmi convine și mă fac că plouă.

Cam pe principiul ăsta lucrează mintea umană. Cu cât ești mai răbdător, cu atât suferi mai mult.

Nu prea merge să te întorci cu aceeași monedă. Nu de alta, dar aia se cheamă că îți pui ambiția. Și de ce vrei să faci asta? Lupta între orgolii a distrus dintotdeauna iubiri, relații, imperii. Iremediabil.

Photo by Steve Halama on Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s