Ferește-ți naivitatea

Cum să nu suferi dupa o despărțire

nick-fewings-532590-unsplashFranc să spun, nu prea ai cum. Oricare ar fi motivul. Că îi mai aud pe câte unii cu fraze de genul „păi de ce să sufăr? m-a înșelat… să intre pe unde a ieșit (dacă știi ce zîc)”.

Și dacă te-a înșelat ce? Asta nu înseamnă că nu suferi. Evident că te doare pentru că în primul rând te-a rănit prin faptul că ți-a trădat încrederea și „te-a făcut pe la spate”. Iar în al doilea rând te doare să-i dai drumul. Pentru că e greu oricum. Și dacă nu se poate pune problema iubirii, atașamentul tot a intervenit. Și ți-e greu să renunți și să te dezlipești după ce lipiciul s-a uscat.

Și până la urmă, niciun motiv nu e mai puțin brutal sau mai tolerant. Și nici nu e vreo metodă clară să faci golul ăla să dispară pur și simplu. Bine, poți să te adâncești în muncă sau în hobby-uri, dar asta poate ascunde ceea ce simți, nu și vindeca.

Acum poate că ai să spui că dacă n-ai ținut la el/ea e foarte simplu. Ei bine, nu e. Pentru că de suferit tot suferi. Fie pentru că timpul ăla petrecut împreună îl consideri pierdut, fie pentru faptul că aveai speranța că o să vă potriviți și că o să fie totul bine.

Iar despărțirile „amicale” nu sunt deloc mai ușoare sau mai tolerabile. Mai ales dupa o iubire durabilă. Pentru că nu poți concepe faptul că e în brațele altcuiva. Iar asta e complet normal.

Până la urmă, de suferit, tot suferi. Totul e să știi că asta nu e sfărșitul lumii și că poți să depășești momentul cu puțină încredere.

Photo by Nick Fewings on Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s