Ferește-ți naivitatea

Pentru ce fel de oameni ai fi dispus să faci un compromis?

 

emma-frances-logan-356717-unsplash.jpgDe obicei nu prea apreciem ce avem decât după ce pierdem.

Ideea e că, de exemplu, pe cei mai vechi și loiali prieteni îi luam de garantați și nici nu ne dăm seama dacă și când îi rănim. În schimb, pentru trecătorii de rând prin fața vieții noastre suntem în stare să ne dăm și pielea să le fie bine. Și ei apreciază sau nu. Ei oricum dispar la un moment dat. De aia trebuie să fim atenți, foarte atenți ce și cui oferim. Pentru că în final e inevitabil să te simți luat de prostănac și, nu numai ca iti faci procese de constiinta, dar te și frustrează chestia asta.

Și e și mai aiurea când pe tine te afectează direct ceea ce oferi, pentru că poate e nevoie sa faci un compromis, două. Iar asta chiar te răneste la orgoliu și nu numai. Te poate răni fizic.

Și de-aia întreb ce întreb. Pentru că de cele mai multe ori facem compromisuri pentru oameni care nu știu decât să profite de oricine și orice si nici nu apreciază. Pentru că sunt genul de oameni pentru care mulți ar muta și munții din loc. Sunt oamenii aia influenți și populari, iar tu le faci pe plac să te pui bine cu ei. Și nici măcar nu ai certitudinea că ei te oberva cel putin.

Photo by Emma Frances Logan on Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s