Despre ultima vreme

3 ani

annie-spratt-96523-unsplash

3 ani. Atât mi-a luat să mă regăsesc, să mă reinventez, să-mi dau 3 palme și să-mi revin. 3 ani de la ultima postare aici. 3 ani de la momentul în care un blocaj a apărut ca din senin, din momentul în care m-am pierdut eu pe mine și m-am lăsat dusă de valul plafonării. Cam atât a trecut de când am ajuns la concluzia că inspirația și creativitatea care mă caracterizează sunt niște unelte pe care nu le pot folosi în ”viața reală” și din momentul în care am decis că îmi trebuie un job ”normal și serios” care să îmi aducă lună de lună un salariu (mizer, pentru că așa sunt plătiți oamenii în România) din care nu aș fi putut să supravițuiesc dacă nu locuiam și mâncam cu ai mei. 3 ani de când am căzut din naivitate, speranță și vise în dezamăgire, frustrare și negură. Dar m-am menținut optimistă.

După 3 ani am decis să mă adun și să îmi ascult din nou vocea interioară. 3, cifră magică, mistică, universală. Culmea, 3 ani de când am revenit în cuibul pufos al orașului natal, în care am căutat liniște, căldură, regăsire și în care, presată de societate și părinți, am început să mă întreb cu adevărat ”ce naiba fac cu viața mea?”. Răspunsul nu l-am găsit și, sinceră să fiu, nu cred că cineva vreodată îl va găsi. Spun asta pentru că firea umană dictează în permanență autodepășire, dezvoltare, creștere, maturizare. Unii reușesc, alții se complac, alții își plâng de mila în loc să își dea binemeritatul șut pentru pasul înainte.

După 3 ani am decis să le ofer mai mult credit pasiunilor mele. Am decis să îmi dau demisia de la jobul ”normal și serios” după un lung șir de frustrări ale unui om care, la vârsta lui, a făcut mai multe lucruri pentru el decât alții pentru ei înșiși. Unii ar spune că scuza unei pauze ar fi fost ”renovări” sau ”reamenajări”. Eu m-am cârpit pe mine, m-am luat pe sus, m-am surprins cu deciziile pe are le-am luat și mi-am îngăduit să mă cunosc mai bine. Ăsta a fost șutul meu. Aveam nevoie ca cineva să îmi arate și să îmi demonstreze cât de important este să mă simt bine cu mine, să nu mai tolerez nedreptate și să mă respect în primul rând eu pe mine.

Acestea fiind spuse, după tumultul interior din ultimii 3 ani, am revenit cu forțe proaspete, fără job și cu ambiție de a depăși orice.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s