Ia-mă așa cum sunt

Unde lipsa nu se simte, nici prezența nu contează

meric-tuna-597010-unsplash

Mi-am scris asta în notițele telefonului și am dat întâmplător peste ea acum câteva zile. Nu mai țin minte de unde am auzit vorba și de la cine. Ideea e că a avut dreptate (bine, probabil a preluat-o de undeva). Cine trece prin viață ca gâsca prin apă, n-a facut nimic. Dacă nu fac nimic notabil cu viața mea pentru mine și pentru alții, dar cel mai important, dacă nu las ceva în urmă (nu mă refer la averi inestimabile materiale, ci la averea sufletului și a creierului), nici nu contez, rămân în anonimat, nu va ști nimeni de mine.

Ce pot să las? O cugetare, un exemplu, o plidă, o ceva care să ajute pe cineva. Evident mă refer la lucruri pozitive, lucruri pe care cineva să le considere pași de urmat. Nu e necesar să devin un fel de Gandhi, atâta timp cât am un impact pozitiv asupra celor din jur. Dar să fie pozitiv.

Știu, se spune că nu există publicitate negativă, însă nu știu cât de productivă ar putea fi. Nu sunt de acord cu asta. Prefer să las amprente într-un mod pozitiv. De ce? Păi tocmai despre asta este vorba. Oamenii tind să meargă ca oile după un lider charismatic, care nu este neapărat bineintenționat. Eu prefer să fiu liderul charismatic de la care cineva să poată învăța ceva, o abilitate de viață, o competență, o ceva.

Ca să revenim la citatul din titlu, oamenii șterși, fără culoare în viață și fără o aură specială de energie tind să rămână în mediocritate și își pierd sclipirea cu care ne naștem toți. Au așteptări din ce în ce mai mici și mai neînsemnate. Devin oameni gri, frustrați, plictisiți și plictisitori, oameni care nu mai gustă viața din plin și care așteaptă să le treacă viața, să le meargă pensia și să treacă de partea cealaltă a ”baricadei”.

Eu nu vreau să ajung așa. De-aia sunt colorată, mă strâmb, mă joc mereu și îmi folosesc spontaneitatea la întreaga capacitate.

Photo by meriç tuna on Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s