Cu dragoste

Ploaie, cafea și muzică jazz

Dă play la astea înainte să începi să citești.

Dintotdeauna mi-am imaginat aceste 3 elemente într-o cafenea, stând singură și contemplând, nu stând în patul meu dezordonat, cu părul făcut ghem. Dar am trăit scenariul de atâtea ori încât nu numai că a devenit un clișeu, dar deja îmi intrase în rutină. Cu toate astea, nu m-aș mai sătura de el. E moment de relaxare, chiar și doar în imaginație.

Îmi place ploaia. Îmi dă un sentiment revigorant de curat. Așa m-am trezit azi, cu ploaia bătându-mi în geamul rabatat. Îmi place cum miroase dimineața ploioasă. Miroase a răcoare, a ud, a frunze mai verzi și mai vii. Mă simt ca și cum m-aș uita la un film adaptat după o poezie de Bacovia când vremea e așa supărată. Vedeam cum curge apa de la streașina casei și mă gandeam cât de liniștitor și pur e sunetul apei curgânde. Parcă plouă pe ritmul muzicii. „Asta-i muzica ce-mi place!”, îmi zic. Și frunzele dansează pe ritmul ăsta. Și văd că parcă toamna se chinuie să se trezească și să plece la lucru.

Sorb o gură de cafea cu lapte și mă surprind zâmbind cu ochii închiși. O! cafea cu lapte, nectarul dulce al zeilor, cum ți-au plecat cireșele din Ethiopia, de la hrană pentru capre, fix în cana mea. Ce mă faceam eu fără capre hiperenergice și ciobanul cu spirit de observație? Îmi vin în minte imagini cu boabe ce se învârt în prăjitoare și imadiat simt în nas mirosul amețitor de cafea proaspăt râjnită. „Sinestezie…”, mă gîndesc. O! cafea, nectar amar al zeilor, cum mi-ai intrat sub piele… Mă obsedează mirosul tău. M-aș muta într-o prăjitorie numai pentru tine.

Jazzul… muzica sufletului meu. L-am descoperit fără să îl caut, apoi l-am căutat fără să-l mai descopăr. Și l-am descoperit iar, doar ca să aflu că asta este muzica mea, prin care m-am regăsit. Este muzica pe fundalul căreia pot să fac orice. Jazzule, fir-ai tu să fii cu cine te-a inventat, că m-ai trezit din amorțeală. Cu tine simt că pot să plutesc în paharul cu iubire ghidușă. Ce bine că pot să te iau cu mine în buzunar!

Am o armonie în jur. Auditivul, olfactivul, vizualul, tactilul, gustul sunt în simbioză perfectă. Sunt doar eu cu mine, cafeaua, ploaia și jazzul meu în camera mea. Totul e pe gustul meu și aș putea să decolez spre spațiu în racheta mea cu zen. Aș închide puzzle-ul ăsta perfect într-o capsulă a timpului ca s-o deschid peste 20 de ani, să-mi amintesc momentul ăsta mic de bine și să-l retrăiesc, dar cu mai multe fire albe în păr. Nu m-aș mai sătura.

img_20180828_124056345937140.jpg

Un gând despre „Ploaie, cafea și muzică jazz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s